2025-05-11
想喺母親節同屋企人一齊慶祝所以早咗一星期預約室內嘅位。當日早咗10分鐘去到,開頭又位阿姐都覆述到畀我哋聽留咗邊張檯畀我哋,點知發覺已經被人坐咗,之後有位男經理同我哋講未咁快有位,叫我哋喺出邊等吓先。等咗一陣佢都未有安排我哋坐邊度,再追問之下先叫我哋坐室外嘅位,入面有位再安排我哋入去坐,不過全程位男經理都無道歉,無正面望過我哋,態度極之惡劣。食緊途中先發現我哋唔係唯一一檯係咁,都有另外一檯10個人 book 咗都無位要坐室外。除咗預約安排失當,都不斷出現漏單嘅問題,等咗一個鐘有兩道餸都未嚟到,催完之後隔咗一個鐘都仲有一張單漏咗。亦發現其他遲過我哋落單嘅食客嗌咗我哋一樣嘅野食,仲早過我哋有得食。其中有啲野食落咗單,男經理有講過唔知仲有無要再 check 吓,結果都無答過我哋究竟有無,再追問之下先得知係賣晒。喺我催緊嘅同事,男經理嘅回答都係極度不耐煩同無禮貌。不過除咗依位男經理,其他女職員全部都好有禮貌,細心幫我哋安排餐具、跟單、同我哋講唔好意思。
生菜包
泰式燒鱔件