天氣熱辣辣🥵,星期五放咗工又唔想煮飯,又唔想出街食,最好係買啱晒懶人嘅波仔叮叮系列返屋企嘆住冷氣🥶,舒舒服服坐喺梳化度食㗎啦,平靚正! 適逢波仔搞緊個日韓節,好多日韓食品都做緊promote,先揀咗個新推出嘅芝士雞粒泡菜炒飯,面頭一層芝士🧀,加埋爽口嘅泡菜,甘筍,味道配合得好好,原本賣$31,宜家promote價只係$28。 另外再揀多個我好鍾意嘅白汁芝士煙肉意粉,份量都算ok,煙肉都足夠。 仲有新推出嘅1人pizza🍕,啱晒我老公唔太好pizza,但又可以滿足到我一個人食晒個pizza嘅慾望啦🤤🤤份量好似一個麵包咁㗎咋。有4隻味,分別係藍莓芝加哥、橄欖油蕃茄芝加哥、韓式烤肉芝加哥、辣雞芝加哥,我最後揀咗橄欖油蕃茄芝加哥味,又厚又實嘅批底塞滿咗芝士,蕃茄味特別香濃,橄欖油又香,令人回味無窮🤤。 食飽飯仲可以食個甜品添,椰汁紅豆南瓜蓉,好多紅豆呀,粒粒都好大,有咬口,南瓜蓉🎃一絲一絲咁,味道都幾香。

2021-06-04