2017-06-24
朋友早一日話想食放題,就即刻上網訂左位先,訂左係旺角既神戶屋,預早訂位仲有多樣野送添!對比起大部分放題,呢到價錢都真係幾抵。入到去滿晒人,裝潢都幾靚,咁岩坐左係旁邊卡位,都幾闊幾舒服。開始點野食,由A到J咁多張菜單可以簡!緊係每張都點晒啲推薦既先。係點左啲野食黎之前,就俾左個前菜食住先,中華沙律呢啲普通小食就吾少得啦。 北海道燒扇貝,上面滿滿既芝士,質地都幾軟棉棉,不過燒完之後就真係好香,咬落去仲拉到一條條絲。黃金芝士燒廣島蠔,同扇貝用既芝士同汁都差吾多,因為我中意食蠔所以反而覺得蠔更加鮮更加香口。鹽燒活海蝦,估吾到燒完之後咬落仲會幾彈牙,配埋佢濃郁既汁,燒海鮮黎講都算吾錯。芝士燒黃金沙律開邊蝦,因為佢啲芝士配埋沙律,都幾獨特,平時好少咁樣配,一開始就食都幾開胃添!鐵板紐西蘭羊架,肉質幾林,唔算話好騷。鐵板一口和牛粒,呢啲可以推薦一下,因為牛粒都幾入味,細細粒咁食,好可口。凱撒沙律加上三文魚,不過因為落太多沙律醬,所以我就吾太中意。 佢最特別係加埋一個小火鍋,食完仲可以加配菜,真係一份價錢食到好多吾同野。推薦一下,榴槤炸彈,炸得幾香脆,入面既榴槤味幾濃,吾食榴槤既朋友就可能要阻止你朋友
鐵板紐西蘭羊架,肉質幾林,唔算話好騷。
推薦一下,榴槤炸彈,炸得幾香脆,入面既榴槤味幾濃,吾食榴槤既朋友就可能要阻止你朋友食啦。之後當然吾少得刺身啦,叫左好多吾同既款式,我最愛既三文魚幾肥美,吾加豉油仲食到佢既鮮味。記得記得!!一定要訂位,因為會有額外既生蠔同海膽,每人只限一客,但真係真係好食!比得上酒店既水準!!!
當然有其他吾同既飲品。食到後尾其實就已經好飽,但點都要試下其他壽司,叫左蒲燒鰻魚壽司同芥辣八爪魚軍艦,鰻魚幾軟,入口即溶,芥辣八爪魚軍艦食到眼水都出晒黎,眼都打吾開,爽。 日本芝麻雞翼,幾唔錯,中意食雞翼既人就可以試下。
最後食埋個芒果軟殼蟹,芒果甜甜地配埋咸咸地既蟹,都吾錯。
本身想食埋甜品,但都係因為飽得制都係食吾到啦,不過佢係雀巢雪糕為主,加埋迷你心太軟都有。
埋單都係每人百幾二百,今時今日呢個價食到放題真係難得。