2019-04-04
朋友生日🎂梗係一大班去食放題啦,上網search到呢間JK Brother's新開,以八爪魚為主題嘅日式加韓式餐廳,訂座📞仲會送海膽添呀,點可以唔試下呢!👭👭一入座,店員已經送上成板海膽,肥美鮮甜,質感細膩,有入口即溶嘅感覺,好新鮮呀!刺身:🐙🦐先嚟熱身一下,刺身款式都有十幾款,每樣叫少少,最特別莫過於韓式活八爪魚刺身,醬油蝦🦐,非常新鮮,啲八爪魚🐙好似輕輕啜住你個咀咁。醬油蝦鮮味多膏。壽司:🍣🍙壽司除咗有手握壽司、卷物,同埋軍艦之外,竟然仲有火炙壽司同埋黑松露壽司,去親食壽司都必點嘅火炙芝士壽司,呢度竟然有得食!😲仲有好多其他類別,新鮮沙律/前菜🥗、串燒🍢/爐端燒、天婦羅🍤、鍋物🥘、一品料理、炸物。一品料理:海膽茶碗蒸,啲蛋滑嫩鮮味,又有冬菇嘅香味。天婦羅:🍤天婦羅炸粉夠薄,又香又脆。😋串燒🍢/爐端燒:網燒牛仔骨🐂絕對值得推介,肉質鬆軟有肉味,網燒完依然可以保存肉汁。鹽燒雞腎串燒得好香,有嚼勁!芝士豆腐串,一咬就流出熱辣辣嘅芝士,食嘅時間一定要小心唔好辣親個咀!火辣雞中翼,有微微辣,非常惹味。燒有機菠蘿串🍍,表面燒到微微金黃,咬落去好juicy。蒜香燒生蠔,新鮮肥美,蒜蓉又夠多,好香
刺身:🐙🦐
壽司:🍣🍙
一品料理:
海膽茶碗蒸,啲蛋滑嫩鮮味,又有冬菇嘅香味。
天婦羅:🍤
天婦羅炸粉夠薄,又香又脆。😋
串燒🍢/爐端燒:
鹽燒雞腎串燒得好香,有嚼勁!
火辣雞中翼,有微微辣,非常惹味。
燒有機菠蘿串🍍,表面燒到微微金黃,咬落去好juicy。
蒜香燒生蠔,新鮮肥美,蒜蓉又夠多,好香好好味。
炸物:
嚟韓國餐廳點可以唔食炸雞,難得呢度有得叫,炸雞又香又脆,蜜糖芥末味恰到好處,正!
食放題梗係唔少得飲番杯🍻,啤酒汽水唔少得,仲有好多韓式罐裝飲品🥃。
甜品款式多不勝數🍦🍧🍨,樣樣都好想食,有多款韓國Lavelee同埋Lotte雪條, dreyer's 雪糕,仲有我至愛嘅movenpick 雪糕,而且有幾款味道,平時便利店買一杯都三十幾蚊啦,呢度竟然可以任食,真係食多兩杯都抵番晒!🤑🤑