2022-08-31
點樣食推介✨💛日系cafe💛💛中環黃店💛時光逆流 地址:中環雲咸街41號文靜大廈地下低層🍖酒釀雞卷定食 $168 (7.4/10)上次試完殤城逆流(佢地上環分店),今次終於黎返本店(⊙ω⊙),依然見到老細親力親為咁幫手,兩間店跑黎跑去咁睇住,難怪keep到咁fit🤣講返d野食~依個雞卷唔好睇佢其貌不揚咁,食落就好入味嘅,咬落去個酒香會係你口腔度爆發出黎😂,仲要份量都唔少,食極都仲有咁😆,個定食仲跟左d漬物同關東煮,關東煮清清地又甜甜地咁都幾好,不過個烏冬就熱左d(⊙ω⊙),如果可以凍上就好,不過懶人唔想諗食咩嗌一個定食就可以搞掂~都幾方便🍖特盈玉子燒(松露醬、芝士) $98 (7.8/10)有別於一般係街邊食到嘅死實實玉子燒,依度玉子燒嘅口感的確係比較fluffy,店家有用心咁將d高湯溝落d蛋漿度,食落好濕潤仲代點高湯味道,就算唔點d黑松露醬已經好夠味💕🍖煙三文魚bagel $68 (7.2/10)其實係bagel版嘅burger,裡面d料全部都會係burger食到,但個人覺得番茄同菜係同bagel唔係好夾🤣🤣🤣,不過味道係冇問題的,煙三文魚份量都多,食完係超級飽足~~🍖花落 $68
💛日系cafe💛
💛中環黃店💛
時光逆流
地址:中環雲咸街41號文靜大廈地下低層
🍖酒釀雞卷定食 $168 (7.4/10)
🍖特盈玉子燒(松露醬、芝士) $98 (7.8/10)
🍖煙三文魚bagel $68 (7.2/10)
🍖花落 $68 (7.3/10)
係荔枝梳打d fd (⊙ω⊙)
回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)
好坐指數: 🧎🏻♀🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️ (滿分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)
cafe位置比較隱蔽,所以就算係weekend都可以悠閒咁坐一個下就(⊙ω⊙),佢仲要坐落係LKF隔離,依度都有cocktail飲㗎🤣🤣