2022-06-07
今日黎到the one 嘅Fifth Element Shokudo,這家的餐牌相當吸引,每次經過都會留意到日本丼飯❤️而且還有牛舌的選擇!今日就嚟試吓。❤️熟成厚切牛舌丼 配青森溫泉玉子 HKD 98 (+18 跟餐配濃厚男爵薯仔沙律,日式洋蔥湯)- 洋蔥湯十分香,薯仔沙律也不錯,跟餐性價比高!主菜牛舌丼賣相相當不錯!牛舌是厚切的,吃下去口感有彈性,十分juicy! 很高質!玉子蛋味不錯,飯有不同的配菜,配上醬汁,好像加了牛油,醬汁偏濃,我比較喜愛少醬汁的飯。❤️靜岡燒姜綠茶 HKD 28 - 今日唔想飲咖啡,所以就試吓呢個特別嘅茶,姜味香又不過濃,不錯。這家店還有很多不同款式的食物,如手打意粉,黑毛和牛丼,味噌麵團薄餅都很吸引,下次一定會再光顧。座位舒適和服務很不錯。