2024-08-16
我最好的朋友就快出國讀書,我特別唔捨得,就諗住喺佢未出國前,出嚟聚一聚,傾下計,食下 飯。以前佢成日想去【里木】餐館品嚐日式料理,但係一直冇機會。於是我就約佢喺嗰度食午餐。我哋點咗1380蚊嘅商務二人前鐵板燒。每一道菜畀我嘅感覺都唔同,感覺自己好似去咗好多國家 食美食咁。日本鹿兒島黑豚肉:呢度嘅黑豚肉真係好特別,和我喺日本食嘅味道完全唔同。肉質有彈性,仲冇 腥味,口中仲散發出淡淡嘅肉香味,真係令人回味無窮!澳洲龍蝦:呢度嘅龍蝦好大隻,就同我隻手差唔多一樣大,仲未食就已經流口水啦!佢嘅醬汁真 係好特別,真係人間美食!焦糖吐司:吐司嘅擺設真係好別致,焦糖味亦都特別香甜,整體嘅口感好豐富,我朋友特別鍾意!甘鯛:呢隻甘鯛嘅肉滑又嫩,入口即化,每一口都係享受!配埋醬汁,味道更加好食!我同朋友都食得好開心,仲傾咗一陣計!等佢下次返嚟,我哋仲要再聚!