2023-07-24 46 瀏覽
出咗糧,當然要食餐好嘅慶祝吓!套餐-小樽漁港餐前小食&季節沙律-有明太子沙律,水雲同牛蒡-味道清新,酸酸甜甜,明太子沙律更為惹味食完餐前小食後,餐廳端上一盤赤蝦,俾我哋玩一手捉赤蝦嘅遊戲,一手捉到幾多就請我哋食幾多,最後我哋捉到七張,係唔錯嘅結果. 赤蝦好大一隻,肥美鮮甜,口感偏爽刺身五點-三文魚,拖羅,油甘魚,島池魚,鯰魚薄切-除咗鯰魚外全部都好厚身,魚油感十足,而鯰魚加上酸汁,可以解開油膩感南非鮑魚&北海道帆立貝,函館北寄貝-餐廳直燒貝類,喺隔籬放上一個火爐直接燒,十分新鮮,而且燒得啱啱好,口感彈牙,鮮甜日本直送活生蠔-生蠔大隻,好肥美,Creamy,有海水味,但冇腥味,十分推介!甲羅燒-蟹膏味道十分濃郁,仲有蟹肉嘅鮮甜味,配上法包食,一啖接一啖成田蒲燒鰻魚丼-鰻魚好厚身,加上鰻魚汁,十分下飯最後仲有紅豆杏仁豆腐作為甜品,係一個完美嘅句號
出咗糧,當然要食餐好嘅慶祝吓!

套餐-小樽漁港

餐前小食&季節沙律
-有明太子沙律,水雲同牛蒡
-味道清新,酸酸甜甜,明太子沙律更為惹味

赤蝦好大一隻,肥美鮮甜,口感偏爽

刺身五點
-三文魚,拖羅,油甘魚,島池魚,鯰魚薄切

南非鮑魚&北海道帆立貝,函館北寄貝

日本直送活生蠔

甲羅燒

成田蒲燒鰻魚丼
-鰻魚好厚身,加上鰻魚汁,十分下飯

最後仲有紅豆杏仁豆腐作為甜品,係一個完美嘅句號