2023-04-15
👅想喺心情低落嘅時候有啲慰藉?食蠔啦,佢可以令你有好心情!銅鑼灣呢間日本過江蠔吧,結合咗洋食屋同酒場嘅概念,供應直送日本同法國嘅生蠔,仲主打特色日本牡蠣料理!👏🏻環境氣氛都好舒服,有高級居酒屋嘅味道,不過價錢好親民,啱晒同朋友聚餐,日本蠔fans切勿錯過呀!💓每個人口味都有所不同,所以選擇生蠔都係要根據個人喜好來決定,我就試左呢兩款生蠔:🦪岩手広田灣($98/1)肉質較為柔軟,口感較為滑順,味道清甜,帶有淡淡海水味。🦪熊本鏡町($68/1)肉質較為韌實,口感好彈牙,味道也較為濃郁,帶有一點點奶油味。👍🏻吉列廣島蠔($78)炸蠔Size 超級巨型,香脆唔油膩,內裡好鮮嫩,絕對係蠔迷必試嘅一款!🍜廣島蠔拉麵($128)豚骨湯底非常濃郁,加入鮮甜既廣島蠔,令成碗拉麵更加豐富好味,絕對會令你驚喜不已!👍🏻汁燒鰻魚($48)烤至外皮微焦,又香又甜,好鬼滿足!👍🏻蒜片欖油蝦($78)蝦肉鮮嫩爽彈,混合熱辣辣嘅蒜片同橄欖油,特別香濃。帶有少辣辣,味道非常開胃!🐟胡麻油甘魚刺身($98)油甘魚口感柔軟,加上胡麻油醬汁同芥末,味道鮮美而且特別。🥗燒牛柳沙律($158)烤過既牛柳切成薄片,肉質嫩滑,配上柚
👏🏻
💓
🦪
岩手広田灣($98/1)
肉質較為柔軟,口感較為滑順,味道清甜,帶有淡淡海水味。
🦪
熊本鏡町($68/1)
👍🏻
吉列廣島蠔($78)
🍜
廣島蠔拉麵($128)
👍🏻
汁燒鰻魚($48)
烤至外皮微焦,又香又甜,好鬼滿足!
👍🏻
蒜片欖油蝦($78)
🐟
胡麻油甘魚刺身($98)
油甘魚口感柔軟,加上胡麻油醬汁同芥末,味道鮮美而且特別。
🥗
燒牛柳沙律($158)
烤過既牛柳切成薄片,肉質嫩滑,配上柚子醬汁,同各種新鮮沙律菜,口感健康豐富。
🤩
熊本甜橙威士吉梳打($68)
熊本甜橙既香氣同甜味非常突出,與威士忌的酒味相輔相成,口感清新爽口,非常容易入口,超級喜歡喔!