2021-08-22 80 瀏覽
Happy Friday OT 完返屋企途中經過哩間日本糕餅店,諗住獎勵吓自己就買咗兩件餅返屋企做甜品😋店內裝潢以白色為主,配以代表青森嘅草綠色嘅包裝盒,簡易中帶點小清新,店內仲有兩張高枱可供堂食。Cocolo有多款酥點同蛋糕🍰可供選擇,但小妹OT完都有少少晏所以主打青森蘋果批已經售罄,好彩仲有兩件甜薯批等緊我😆 而且我仲叫多咗件蛋糕嚐嚐,完全滿足哂我嘅甜品願望甜薯批 $35份量唔細而且內餡足料,大大件酥點外皮好鬆脆,千層酥皮拎到返屋企仲係脆身,內餡甜薯蓉香甜綿密,來自甜薯自身嘅天然甜味唔會令人有過膩嘅感覺焦糖堅果奶油蛋糕🍰 $25 三層蛋糕體🍰夠濕潤,中間夾雜住焦糖cream 甜度適中,而且更能加添一點奶香滑順口感,蛋糕面上鋪滿堅果碎,杏仁片、合桃碎等等,增加多咗一重口感

甜薯批 $35

焦糖堅果奶油蛋糕🍰 $25