牛陣姊妹品牌,升級版牛陣火鍋✨日本產黑毛和牛主題 Shabu Shabu✨進入餐廳感覺好舒服,空間感大,寧靜優雅,裝修日式簡約風,座位闊落坐得好舒服〰️特選鹿兒島縣產A5黑毛和牛Set $689 per head湯底揀咗極黃金鰹魚湯底,覺得配搭牛肉最夾,味道鹹鮮而不會搶咗牛肉本身嘅味道前菜店員建議由右至左(淡至濃)咁食芝麻豆腐: 黑芝麻味濃,豆腐超滑黑毛和牛他他:配上京蔥、芝麻拌勻食,油香豐富三文魚籽佐帆立貝:好鮮甜冰頭漬配黃瓜:酸酸地好開胃~三文魚軟骨爽脆醬料精心配搭〰️柚子醋醬油、柚子胡椒醬、日式芝麻醬主角〰️〰️〰️〰️✨澳洲產特級和牛 白金牛舌(隨付蔥段)✨鹿兒島縣產黑毛和牛 赤身肉✨特上 鹿兒島縣產黑毛和牛 牛肩胛✨鹿兒島縣產黑毛和牛 西冷✨特選 鹿兒島縣產 黑毛和牛 板腱肉✨特選 鹿兒島縣產 黑毛和牛 A5西冷其實就咁睇個樣都知正,雪花靚到哇一聲😍尤其係A5西冷,冇誇張~真係入口即溶,油香彌漫整個口腔,係幸福嘅感覺💕牛舌都好正,嫩到令人難以置信,包埋蔥一齊食更清爽👍🏻份量嚟講其實真係唔少,絕對好足夠😝野菜盛合(2人份)擺盤有心思,吸精〰️係本地有機/水耕菜~夠晒健康👍🏻種類好多咩都有啲咁
牛陣姊妹品牌,升級版牛陣火鍋
日本產黑毛和牛主題 Shabu Shabu✨

前菜
店員建議由右至左(淡至濃)咁食
芝麻豆腐: 黑芝麻味濃,豆腐超滑
黑毛和牛他他:配上京蔥、芝麻拌勻食,油香豐富
三文魚籽佐帆立貝:好鮮甜
冰頭漬配黃瓜:酸酸地好開胃~三文魚軟骨爽脆

醬料精心配搭〰️
柚子醋醬油、柚子胡椒醬、日式芝麻醬

主角〰️〰️〰️〰️
✨澳洲產特級和牛 白金牛舌(隨付蔥段)
✨鹿兒島縣產黑毛和牛 赤身肉
✨特上 鹿兒島縣產黑毛和牛 牛肩胛
✨鹿兒島縣產黑毛和牛 西冷
✨特選 鹿兒島縣產 黑毛和牛 板腱肉
✨特選 鹿兒島縣產 黑毛和牛 A5西冷

其實就咁睇個樣都知正,雪花靚到哇一聲😍
份量嚟講其實真係唔少,絕對好足夠😝

野菜盛合(2人份)
擺盤有心思,吸精〰️
係本地有機/水耕菜~夠晒健康👍🏻
種類好多咩都有啲咁😆

主食揀咗 烏冬、蕎麥麵
推薦烏冬,超彈牙,吸滿湯精華,在沾上日式麻醬好好味😋

甜品係 抹茶蕨餅+十勝紅豆丸子
好鐘意個抹茶蕨餅,微微回甘不太甜😍

牛陣HANARE Platinum Label (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道280號世貿中心11樓1102號舖