2017-09-20 75 瀏覽
拉麵既款式好多!我自己會鍾情於沾麵!係日本試過後一試難忘!但香港好多都係湯麵!同係香港食一碗好食既一啲都唔平!今日揀左一間係港島區既!心理感覺應該會好食啲!一入門口感覺好日本!好有氣氛!連字體都好日本!有感覺係日本到!只要唔望窗口!佢最吸引既地方係用石鍋燒黎試上個湯底!一黎到已經好吸引!個湯底係滾住咁上!麵量可以選擇唔同份量!我為左可以試下其他野!我揀左最少量既麵!但有啲後悔!早個揀多少少!佢個湯可以keep到好耐都仲好熱!麵佢都可以揀涼定溫!將麵放入湯到好快變熱!個湯底好濃郁!唔油,叉燒肥瘦好明顯!但咬落一啲都唔會覺佢係肥肉!(好邪惡☺)一路食一路覺得好好食!佢好甜心會準備定檸檬比你!就係因為佢食少左麵!唐揚炸雞!好好食呀!熱辣辣,感覺唔到佢有油!好脆身,但入面又好滑身,呢個真係好好食!仲有檸檬比你!加埋係好夾!檸檬真係要加!飲埋桃梳打好滿足!好香桃味!但唔太甜!岩岩好!

飲埋桃梳打好滿足!好香桃味!但唔太甜!岩岩好!
2017-09-20