2022-08-24
今日去咗尖沙咀行街,喺The one 商場真係好多野睇,又多美食,喺三樓見到一間西餐廳都多人食,所以入去試吓💕五要素食堂,餐廳主打食西餐,漢堡包,pizza ,意大利粉。餐廳裝修簡約整潔,感覺舒適。午市套餐,平日限定12:00-16:30 ,78元,喺尖沙咀來講性價比好高。每一個午餐都有跟薯仔沙律,自家日式洋蔥湯☺️仲可以暖暖胃👏🏻最吸引我嘅都係Pizza套餐,9吋Pizza都係78元,另外套餐仲可以加$38追加一個小食,小食方面有,鰹魚芝麻雞翼,蟹肉味醬薯條,和風香松瑞可塔沙律,巴馬臣蒜牛油雞翼。今日我選擇左火腿蘑菇pizza,Pizza芝士味香濃,啱啱焗好特別熱辣辣,火腿同芝士嘅比例啱啱好,加上pizza餅底香脆,入口特別惹味。美國黑毛和牛沙律套餐,黑毛和牛份量超多,每一片和牛都好大塊,和牛肉質嫩滑多汁,入口即溶。加多片蒜片一齊食,味道層次更加豐富,每一口都覺得好好味。蔬菜亦都做得非常新鮮翠綠,清甜爽口。小食我選擇左鰹魚芝麻雞翼,雞翼每一隻都好飽滿,而且煎到啱啱好,雞皮煎到金黃色,入口芝麻味道香口,雞翼肉質嫩滑多汁。難怪餐廳坐到爆滿,除咗性價比高之外,食物品質同質素都一樣咁高,好值得
難怪餐廳坐到爆滿,除咗性價比高之外,食物品質同質素都一樣咁高,好值得推介👏🏻