2016-04-07 719 瀏覽
難得好天 又有閒暇落得清靜相約舊朋友出黎傾計食下午茶走到尖沙咀海港城 行無印良品 我好鐘意無印既居家感覺 愛。回家 好溫暖入去行左個圈 緊係想食返少少野啦MUJI CAFE 就係隔離 不如入去食下啦 又可以用下坐下佢既餐具仍然係下午茶餐時間 時不宜遲!!  間直係DREAM HOME既擺佈 簡簡單單得黎又五臟俱全呢類大自然色調就係無印既COLOUR 好舒服友人點左個素BURGER 少肉多菜 輕食之選菠菜牛蒡做饀配芝麻包 包身柔軟有芝麻香味菠菜牛蒡一軟一爽 多層口感 飽肚之如又高纖 食多兩啖都唔嫌少SIDE DISH係雜菌冷盤同炸薯條 雜菌好香同爽口彈牙 有冬菇磨菇同少少連藕 漬物好開胃炸薯條 每條都係比較粗身 剛炸起 外脆內軟 唔會過火 非常香口 下什茶 二品料理餐自選左兩個小食冷盤 配一個軟包同一杯咖啡茶 我就揀左抹茶奶燒吞拿魚 外熟內生既煮法 可以令到吞拿魚更香口但又不失刺身既彈牙口感牛蒡雜菌漬物 配合左不同調味料同好香麻油味 開胃爽口軟包仍然係暖身 好香麥味 鬆軟又唔乾身 而抹茶奶 好濃抹茶味 岩晒我呢個抹茶控 估唔到無印比其他抹茶店做得更好!!!食完剛好步出 露台位置 望住日落
難得好天 又有閒暇落得清靜
相約舊朋友出黎傾計食下午茶
走到尖沙咀海港城 行無印良品
我好鐘意無印既居家感覺 愛。回家 好溫暖
入去行左個圈 緊係想食返少少野啦
仍然係下午茶餐時間 時不宜遲!!
間直係DREAM HOME既擺佈 簡簡單單得黎又五臟俱全

自選左兩個小食冷盤 配一個軟包同一杯咖啡茶 我就揀左抹茶奶
牛蒡雜菌漬物 配合左不同調味料同好香麻油味 開胃爽口
軟包仍然係暖身 好香麥味 鬆軟又唔乾身
食完剛好步出 露台位置 望住日落晚霞
呢一日真係MY GOOD DAY!!
2016-03-20
下午茶