2025-08-16
日本人主理的interactive dining experience 🇯🇵今晚去咗呢間超有特色嘅牡蠣小屋,完全顛覆咗我對日式餐廳嘅印象!而且生蠔食法有好多種,絕對係生蠔愛好者天堂!🍶 食到一半左右,每位客人都會送一杯sake!然後全場一齊玩遊戲,氣氛超級熱鬧,超驚喜!贏咗個檯客可以獲得澎湃三文魚子飯做獎品~滿滿嘅魚子閃閃發光~好耀眼嘅獎品!🦪 蒜香辣椒牡蠣 八爪魚意粉 必點驚喜作!蒜香濃郁配微辣加埋蠔同八爪魚嘅鮮味,呢個味道組合好正!尾油炸豆腐伴魩仔魚 外脆內嫩嘅炸豆腐配上魩仔魚,好特別嘅配搭,出面好少食到🥩 和牛卡爾帕喬薄切和牛入口即溶,配上大量蔥花,清爽不膩🍢 各式串燒即點即燒,仲保持食材原味!🦪 6種食法生蠔 - 味覺大冒險1️⃣ 泰式蕃茄秋葵酸辣開胃,秋葵嘅滑潤配蠔肉好夾!有東南亞風情~2️⃣ 生蠔醬油伴金桔 金桔嘅酸味提升蠔嘅鮮甜3️⃣ 墨西哥辣椒蕃茄 微辣帶酸,好refreshing!辣椒唔會搶蠔味,平衡得好好~4️⃣ 芥末烤牛肉最驚喜嘅配搭!牛肉配蠔嘅鮮甜,芥末帶嚟刺激感,層次豐富5️⃣ 櫻花果凍果凍清香淡雅,好新奇嘅組合6️⃣ 酸奶油伴三文魚子 酸奶油嘅creamy配三文魚子嘅爆漿,再加蠔肉
🦪 蒜香辣椒牡蠣 八爪魚意粉
尾油炸豆腐伴魩仔魚
外脆內嫩嘅炸豆腐配上魩仔魚,好特別嘅配搭,出面好少食到
🥩 和牛卡爾帕喬
薄切和牛入口即溶,配上大量蔥花,清爽不膩
🍢 各式串燒
即點即燒,仲保持食材原味!
🦪 6種食法生蠔 - 味覺大冒險
1️⃣ 泰式蕃茄秋葵
酸辣開胃,秋葵嘅滑潤配蠔肉好夾!有東南亞風情~
2️⃣ 生蠔醬油伴金桔
金桔嘅酸味提升蠔嘅鮮甜
3️⃣ 墨西哥辣椒蕃茄
4️⃣ 芥末烤牛肉
最驚喜嘅配搭!牛肉配蠔嘅鮮甜,芥末帶嚟刺激感,層次豐富
5️⃣ 櫻花果凍
果凍清香淡雅,好新奇嘅組合
6️⃣ 酸奶油伴三文魚子
酸奶油嘅creamy配三文魚子嘅爆漿,再加蠔肉,三重海鮮味覺衝擊