2021-10-13
今日去左南豐紗廠周圍打卡,經過呢間新開嘅日式Cafe,好有園林Feel仲有一張吊椅打卡添📸味噌三文魚綠野菜便當 💰1️⃣1️⃣8️⃣便當嘅顏色好吸引,用咗唔同嘅健康食材配搭,有抗氧化紫色椰菜絲、日本甜南瓜片、西蘭花、紅蘿蔔絲、車厘茄同冬菇味噌三文魚煮得岩岩好唔會過老,上面仲有三文魚籽配埋珍珠米,感覺好日式🍱明太子忌廉烏冬 💰8️⃣8️⃣彈牙嘅稻庭烏冬掛滿明太子醬汁,上當creamy,雖然三文魚籽唔算特別多,但撈埋一齊食好鮮甜南蠻炸雞 💰6️⃣8️⃣炸雞配上咗南蠻醬又幾夾,加上下面仲有沙律菜配碟,食落一啲都唔油膩😋柚子檸檬撻💰4️⃣8️⃣餡料用咗檸檬柚子啫喱,配埋上層蛋白霜好滑,檸檬味道較突出柚子白朱古力蛋糕💰4️⃣8️⃣柚子啫喱夾心好特出,令白朱古力Mousse唔覺得太甜士多啤梨櫻桃特飲 💰4️⃣5️⃣Cherry Blossom 用咗士多啤梨、薄荷、車厘子糖漿、青蘋果汁加Soda自家種植紫蘇特飲 💰4️⃣5️⃣Shiso Cooler 係用咗紫蘇葉、接骨木花、柚子蓉、花茶加Soda溝成,飲落好fresh 好開胃👍🏻🎈The Big Things Party🎈荃灣白田壩街45號南豐紗廠2樓204號舖
味噌三文魚綠野菜便當 💰1️⃣1️⃣8️⃣
明太子忌廉烏冬 💰8️⃣8️⃣
南蠻炸雞 💰6️⃣8️⃣
柚子檸檬撻💰4️⃣8️⃣
餡料用咗檸檬柚子啫喱,配埋上層蛋白霜好滑,檸檬味道較突出
柚子白朱古力蛋糕💰4️⃣8️⃣
柚子啫喱夾心好特出,令白朱古力Mousse唔覺得太甜
士多啤梨櫻桃特飲 💰4️⃣5️⃣
自家種植紫蘇特飲 💰4️⃣5️⃣