2011-02-26
通常起海運大廈, 要食DINNER, 都會大排長龍, 有幸行到呢間鋪, 竟然唔洗等位~~聽FD 講話面包好食, 又有飯, 又有意粉食, THEN 即時查起OPENRICE APPS 來SEARCH 下, 好似還可以, 就咁行左入去~~先同大家報告下, 是晚食左1) 日式吉烈豬扖飯2) 卡邦尼汁煙肉意粉 (配面包多士)3) HOT COFFEE站在我個人食左呢幾樣之后發言,我會就以下幾樣野同大家分享下, A) 服務 B) 日式 C) 西式 D) 面包 E) 港式A) 服務 好一般, 睇人來SERVICE, WAITER 還好, WAITRESS 就~~~ 反而見到成晚好似靠個MANAGER 咁 我地坐底冇耐, 睇緊MENU , 個 MANAGER 送餐來, 我地都比佢嚇一嚇, 跟住覆番佢我地未叫野食喎 之后MANAGER 轉身鬧一位WAITRESS, 原來係原本坐起我地張枱既人客轉左台, 個位WAITRESS 冇FOLLOW 到 ANYWAY, 成晚只見到位MANAGER 叫做最有心, 其他員工, 真係好一般B) 日式 當然係講番"日式吉
就咁行左入去~~
先同大家報告下, 是晚食左
1) 日式吉烈豬扖飯
2) 卡邦尼汁煙肉意粉 (配面包多士)
3) HOT COFFEE
站在我個人食左呢幾樣之后發言,
A) 服務
反而見到成晚好似靠個MANAGER 咁
B) 日式
當然係講番"日式吉烈豬扖飯, SORRY, 完全冇日式既感覺, 汁太多, 味道似係某某BRAND 果D 包裝CURRY 汁 ,
飯係凍既, 唯一可取係吉烈豬扖係熱, 另外佢有配SALAD , 但我都唔太欣賞, 麻醬濃兼且變晒醬水咁, 即成個碗底都係水咁~~
C) 西式
"卡邦尼汁煙肉意粉 (配面包多士), 先講最成功就係面包多士, 有美心排包既鬆軟, 個皮就有多士既脆脆, 非常成功
敗筆就係個汁, 本人來講, 試左一口, 即唔想再試, 少少酸, 加左應該少少香料油, 味道就係怪怪, 我以為係我口味唔同, 即時請女友試試
結論出來就係, 乜個卡邦尼汁係咁既咩 ?? 可能我地香港人口味唔同啦~~
D) 面包
起上一個POINT 已經講左佢既面包多士有幾正, 主題佢會有用面包來做DESSERT, 我對於面包來做DESSERT 有所保留, 所以冇叫來食,
但見其他人有叫來食, 類似一個厚多士上面有一個雪糕球, 見佢地都食得OK 津津有味FEEL ~~
E) 港式
大家一定估唔到有D 咩係港式, 就係果杯 HOT COFFEE, 我係想講, 佢連港式熱COFFEE 都不如~~
其實佢MENU 有不同COFFEE, 有LATTE, 有GREEN TEA COFFEE 等等, 我就係偏偏要你一杯普通熱COFFEE, 試下間野最BASIC 既野得唔得
真係好失望 ~~ COFFEE , SUGAR, MILK 分開上,排場好似好OK, BUT 杯 COFFEE 係冇咩味, SUGAR 比白SUGAR, MILK 普通野, MIX & STIR
之后, 完完全全係好HEA, 似係用COFFEE D 水尾, OR COFFEE 粉/豆 沖開幾杯, 完全冇COFFEE 味, 差到呢~~~
總括來講, 我會建議大家買, 食佢地出品既面包, 順帶一提, 都幾貴食嫁D 面包
其他什麼日式/西式, 本人不敢恭為 !!