話說1號嗰日,我同男朋友放工攰攰地想搵啲甜野食下~經過地鐵站嘅「西樹泡芙」,見到告示,每月2號會有指定口味「買2送2」嘅優惠,冇理由唔等多日㗎! 終於到2號放咗工,我地懷住興奮嘅心情又黎到泡芙店嘅門口,「買2送2」嘅指定口味係買白桃乳酪,送朱古力吉士。雖然冇得揀不過都係我地想食嘅,試試佢! 疫情關係唔可以即刻除低口罩食,唯有拎番屋企雪住夜晚食 😌==============================白桃乳酪 $27乳酪texture似whipped cream,酸酸地,白桃相信係罐頭桃,較甜 🐜生果+乳酪=酸酸地+甜甜地感覺幾新鮮,唔會覺得好漏~==============================朱古力吉士 ($27) $13.5估唔到拎到返屋企,雪咗幾個鐘,泡芙都仲keep到鬆脆嘅口感,不過朱古力味唔算濃郁,重口味嘅我,可能要揀朱古力三重奏先得! Cream似半溶嘅雪糕 🍦除番開每個泡芙都唔洗$15,抵食!記唔記得2號係咩日子呀?買puff,puff有責!西樹泡芙 (尖沙咀)📍 尖沙咀港鐵尖沙咀站2號舖

疫情關係唔可以即刻除低口罩食,唯有拎番屋企雪住夜晚食 😌

白桃乳酪 $27

生果+乳酪=酸酸地+甜甜地
感覺幾新鮮,唔會覺得好漏~

朱古力吉士 ($27) $13.5
朱古力吉士泡芙
朱古力吉士泡芙

Cream似半溶嘅雪糕 🍦

西樹泡芙 (尖沙咀)
📍 尖沙咀港鐵尖沙咀站2號舖
外賣自取