2022-01-04 52 瀏覽
蜂蜜蘋果咖哩烏冬定食 HKD128係甘口既日式咖哩, 咖哩入面真係有粒粒蘋果粒, 好好味😋不過烏冬似煮得耐左小小, 對我黎講好似淋得滯…整體黎講都好味既金平牛肉定食 HKD138跟個飯係坎飯黎既, 本身已經有味, 加埋個牛肉帶D辛辣味, 好香口好惹味, 送飯真係一流🍚唯一有小小不足就係牛肉份量真係得好小, 仲比較碎, 都係配菜多🥲不過整體黎講都唔太大問題既跟餐另外仲有幾份前菜啤酒柚子蘿白漬, 啤酒味就食唔到啦, 但就有甜甜酸酸既柚子味;溏心蛋醃得好入味;仲有芝麻醬菠菜呢個就正常啦冇咩特別至於飯團呢, 其實除左富士山造型係比較得意之外都冇咩特別啦, 味道都好普通, 但影相就確係幾吸精既🗻富士山特飲 HKD58蘋果Kombucha HKD28我地仲叫左兩杯野飲, 一杯係富士山特飲, 佢係一杯白朱古力奶(?)上面D奶泡好快就冇左, 要影相真係要快😂另一杯係蘋果Kombucha,其實係蘋果醋黎既, menu寫話有酒精但我就好似飲唔到啦🍎肉桂蘋果焦糖布甸 HKD42最後就梗係上埋個甜品啦, 成日睇日本D動畫都有呢個甜品出現, 叫黎打卡真係超靚啦, 食落呢.....嗯.........應該係杯裝布

蜂蜜蘋果咖哩烏冬定食 HKD128

金平牛肉定食 HKD138

跟餐另外仲有幾份前菜

富士山特飲 HKD58
蘋果Kombucha HKD28

肉桂蘋果焦糖布甸 HKD42
最後就梗係上埋個甜品啦, 成日睇日本D動畫都有呢個甜品出現, 叫黎打卡真係超靚啦, 食落呢.....嗯.........應該係杯裝布甸上面加左肉桂蘋果, 好食但有D美中不足啦🍮

鋪頭仲有提供兩款唔同既凍水比客人揀, 一款係藍色既蝶豆花水, 另一款係青瓜水, 好有心呀🧊
⚠️要留意番平日午市先有多品料理, 而晚市係得定食嫁炸, 小店位置唔多, 記得要訂位!
婆婆珈琲屋
地址 |