2018-07-01 94 瀏覽
今日同幾個朋友敘舊,想搵一啲放題嘅餐廳。當我地行經卜兆萬中心嘅時候,樓下有好多人派傳單俾我哋參考,見到神府個啲食物都幾吸引,就決定去神戶食放題。入到去,四周圍嘅設計都以綠色為主,令到你尤如置身於大自然一樣。食放題,第一件事就梗係叫魚生啦。我哋幾個就即刻每款魚生都點左幾件,結果黎到既時候好大盤xd 有玉子、蟹柳、三文魚、帆立貝、八爪魚、螺片、有頭甜蝦、虎蝦、帶子、希靈魚等等。啲魚生食落都幾新鮮,而且都幾甜美,尤其是三文魚食落有入口即溶嘅感覺。食咗咁多魚生,感覺有啲膩,就食番啲熟食。我哋叫咗芝士焗蠔,隻蠔算ok大,配埋粟米、煙肉同芝士一齊食,口感非常豐富!另外,我哋叫咗避風塘炸豆腐。不過我哋叫得唔多,因為都係第一次見呢款食物,所以想叫少少嚟試吓。個避風塘返粉好香,豆腐都炸得外脆內滑,好食除咗炸豆腐,我哋都叫咗天婦羅。天婦羅揸得好脆,層炸粉唔會太厚,而且唔會炸得太油膩,係難得係放題食到好食既天婦羅。除咗炸物,我哋都叫咗和牛壽喜燒鍋物。個和牛好正,肥瘦均勻,係壽喜燒汁中碌熟,個汁令到啲和牛更美味。最最最最特別嘅係呢間放題可以俾你打邊爐。我哋當然試下啦!而且我哋係用返壽喜燒個汁黎打邊爐,感覺非常

最最最最特別嘅係呢間放題可以俾你打邊爐。我哋當然試下啦!而且我哋係用返壽喜燒個汁黎打邊爐,感覺非常特別!

整體來講,大家都可以試吓呢間放題