一汁一菜係一間食日式簡約輕食料理既餐廳🍴餐廳位於旺角朗豪坊夠晒方便😚佢地主打日本家庭既一品料理🇯🇵試左佢地既小菜、濃湯、咖哩飯同飲品都幾有質素🥰➣套餐𝗖(💰𝟴𝟵)法式龍蝦濃湯𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟒/𝟱濃湯好足料真係有細細粒龍蝦係到架🦞飲落好濃郁絕對唔係稀身溝水𝘁𝘆𝗽𝗲😙濃香牛肉野菌咖喱飯𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟒.𝟐/𝟱日式咖哩香濃得黎又唔會辣,唔食得辣既我都覺得相當唔錯☺️牛肉大大舊,仲有紅蘿蔔、洋蔥等等既配料😚飯量我覺得女仔岩岩好🤣➣蕃茄菠菜芝士雞肉卷 (💰𝟮𝟬)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟒.𝟯/𝟱推薦一試呢款小菜😍雞肉包住菠菜芝士~口感相當豐富👍🏻配埋蕃茄醬酸酸地好開胃呀❤️➣油揚豆腐黑豚薑汁燒(💰𝟮𝟱)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟯.𝟴/𝟱入面有豚肉、油揚豆腐同洋蔥等既配料~豚肉肥瘦適中,油揚豆腐浸哂醬汁又幾好食🤪➣蜜桃紅茶(💰𝟭𝟬)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟑.𝟕/𝟱蜜桃茶淡淡地好解膩🍑絕對係健康之選😙🔸𝙍𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 𝟖.𝟐/𝟭𝟬💰𝙥𝙚𝙧 𝙝𝙚𝙖𝙙: ~$𝟭𝟬𝟬

➣套餐𝗖(💰𝟴𝟵)
法式龍蝦濃湯
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟒/𝟱

濃香牛肉野菌咖喱飯
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟒.𝟐/𝟱

➣蕃茄菠菜芝士雞肉卷 (💰𝟮𝟬)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟒.𝟯/𝟱

➣油揚豆腐黑豚薑汁燒(💰𝟮𝟱)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟯.𝟴/𝟱

➣蜜桃紅茶(💰𝟭𝟬)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟑.𝟕/𝟱
蜜桃茶淡淡地好解膩🍑絕對係健康之選😙