2022-09-15 48 瀏覽
\呢間一汁一菜見佢之前開既都係做外賣,所以一路都冇買過黎食。見到朗豪坊呢間分店有堂食,就一於試下佢🤤店鋪主打輕便簡約既日式洋風輕食,以一碗湯一個主食組合成一餐,簡單輕盈。雖然選擇唔算多,餐牌有咖喱飯、湯同埋小菜揀,個人佢呢度湯既選擇勁吸引😍而最後食完曬所有野都冇失望~價錢黎講唔算貴,值得推薦。1⃣️限定二人前($178) 可以揀兩款湯、一款咖喱飯、兩款小菜同埋兩款飲品。  👉花菜巴馬火腿濃湯 打碎曬既西蘭花再加上面頭一片巴馬火腿作點綴,入面仲有煮淋既薯仔,好似比較少係出面見到呢款湯,又幾好飲wor😌  👉法式龍蝦濃湯(+$10) 龍蝦湯好濃稠,入面仲有啲小龍蝦肉,口感同味道都好豐富🤩加十蚊都抵!  👉和風蕃茄雞肉咖哩飯 咖哩感覺唔辣,蕃茄同咖哩既組合唔錯,帶好微既酸甜🍅食落唔會感覺膩。雞肉唔算特別嫩滑,不過份量都幾多。令外特別既係,咖哩到仲有兩片脆蓮藕,幾薄脆👍  👉油揚豆腐黑豚薑汁燒 調味係偏輕盈既,有薑汁味道但係整體醬汁唔係果種重鹹甜既感覺,仲有索曬汁既腐皮~  👉蕃茄菠菜芝士雞肉卷雞肉卷肉質係ok既,本身連皮,入面夾左芝士粒同埋蔬菜,再配合埋個底酸酸甜甜既蕃茄汁,係幾好食既。  👉烏
1⃣️限定二人前($178)
 可以揀兩款湯、一款咖喱飯、兩款小菜同埋兩款飲品。
花菜巴馬火腿濃湯
👉法式龍蝦濃湯(+$10)

法式龍蝦濃湯

👉蕃茄菠菜芝士雞肉卷
 👉烏龍茶
飲落係好舒服既無糖。
  👉蜜桃紅茶
呢款甜啲,但係好解渴。
蕃茄菠菜芝士雞肉卷
法式龍蝦濃湯