2021-01-17 35 瀏覽
一排冇黎The One, 原來開左唔少新店。 今日行過, 見到這間日式西餐廳, 睇落幾舒適, 仲要有露天茶座位, 可惜太凍冇得出去坐。 不過係入面都唔錯。 好似去左日本小店咁。佢雖然有餐版提供, 不過掃QR 睇既menu先update d. 食物款式唔係太多, 不過都有好多選擇。 我地點左: 柚子山椒雞翼,蟹肉靜岡自制寬意粉, 紅莓窩芙,仲有2杯熱咖啡。2杯咖啡黎到, 好香, 仲另外比細杯奶我地自己落, 好細心。 柚子山椒雞翼,黎到已經好靚。 好明顯剛炸起, 仲脹脹地, 好香柚子味。 食落有d山椒中和下, 個味好fresh, 隻雞翼都好熱。 蟹肉寬意粉好 creamy, 夠多蟹肉, 而寬麵都好彈口, 真係同其他地方既唔同, 仲左蛋香味。 可能因為比較油, 寬麵如凍左會更漿住, 所以下次要食左先。而佢個甜品係就返我去用餐時間整既,好細心, 時間都夾得好好。 等我地食完主菜就夾到時間上。 白色既唔係cream, 似蛋白霜,真係即打。 這個窩芙唔太甜, 好啱香港口味。 這間新店真係有驚喜, 不錯。
這間新店真係有驚喜, 不錯。
2021-01-17