3K
2022-01-28 81 瀏覽
同事介紹apm入面開左好多新食店,其中一間係二樓嘅外賣店,同事話好正叫埋一齊去試下喎,於是今日就黎左。自己叫左個咖哩餐,同事要生酮所以走飯,散點左幾樣野,叫完企埋一邊等拎了。店內有兩位店員,見佢地密密手入盒包裝,好快就搞掂啦。本來拎返公司食,但見個美食廣場無乜人大把吉枱,仲有唔少人食自己野,咁我地食呢間一汁一菜嘅外賣都唔過份啫?Sry,一有人等我哋一定還枱。上面三杯係我的,蔬菜杯同盒仔就係同事嘅,個啲杯係紙做的,其他就係膠,感覺無發泡膠咁唔環保。野菜沙律杯有生菜,青瓜片,紅蘿蔔片,紅椰菜等,顏色好吸引,最特別係有奇異果片,仲要唔酸,菜新鮮爽口,跟餐叫仲有優惠價添。兩個盒係五彩野菜濃豆腐拌同蕃茄芝士菠菜雞肉卷,前者有豆腐,油豆腐,紅蘿蔔,菠菜,本菇同蒟蒻等,用少許麻油調味,香口又好味。後者就同佢個名一樣嘅食材煮成,開盒個陣仲燙手㗎,芝士半瀜好正。自己份Set C就揀左一汁一菜和牛羅宋湯同濃香牛肉野菌咖哩飯,羅宋湯同港式嘅都幾大份別,好重蕃茄味,入面有幾大舊牛肉,仲有薯仔,紅蘿蔔,攪攪下仲有片檸檬同蒟蒻,個湯好杰身好足料,淨係飲佢都飽左大半。至於咖哩呢就似一般日式咖哩咁係唔辣嘅,牛肉同樣大
店內有兩位店員,見佢地密密手入盒包裝,好快就搞掂啦。

至於咖哩呢就似一般日式咖哩咁係唔辣嘅,牛肉同樣大大塊,已炆腍同半肥瘦,入口重牛味又有牛脂,正。望落個杯唔大,但原來超多料又多汁,個人覺得share食都夠。
白飯係珍珠米,同樣個杯唔大但其實好多飯,正常一碗size。

又湯又餸又有飯,估唔到咁飽喎,最神奇係我覺得個杯好似好弱雞咁,原來咁實淨,裝湯裝汁都完全唔漏,仲好保溫,打開個蓋入面啲餸係燙手㗎。
2022-01-26
外賣自取