2022-12-08
旺角京都酒店日式料理餐廳都有下午茶!!「至臻‧玫瑰花園」下午茶🌹 HK$548 兩位用 玫瑰花海之中嘅下午茶,生日慶祝拍拖紀念都好適合打卡啊!呢個Tea Set包括6款甜食、5款鹹食、2杯特飲,我食哂都覺得好飽啊🤣 細食嘅女仔直接食Tea當lunch🤪Pastries 甜食 : 🌹佛手柑玫瑰榛子朱古力盆栽 仙氣盆栽造型,用上玻璃蓋子超有feel!成個盆栽都食得咖!花盆喺牛奶朱古力、切開裡面喺帶有少少鹹嘅佛手柑慕絲&幼滑朱古力慕絲、味道唔會太甜,睇得又食得🤩🍓草莓玫瑰開心果蛋糕 開心果餅底超脆有粒粒果仁好有咬口 表面喺草莓慕絲蛋糕 切開喺有酸酸甜甜嘅草莓啫喱💚紅桑子玫瑰雲尼拿慕絲蛋糕 無錯喺青色嘅紅桑子果蓉包住玫瑰啫喱 裡面仲有雲呢拿慕絲🥭芒果芝士撻 表面喺芒果花瓣 芒果鮮甜香口🍓草莓玫瑰千層酥 千層酥超酥脆 中間夾住甜甜草莓🥧提子鬆餅 配 草莓玫瑰果醬及凝脂忌廉Savoury 鹹食: 🍔迷你和牛漢堡 自家製日本和牛漢堡扒啖啖肉又Juicy Burger皮微脆🍳鵝肝蒸蛋 個蛋超級滑啊!配上鵝肝超香~估唔到下午茶都食到高質嘅茶碗蒸 細細份🫔咖哩豚肉春卷 春卷脆脆咖哩味道偏向日式甜味🐟迷你
「至臻‧玫瑰花園」下午茶🌹 HK$548 兩位用
🐟迷你角切魚生丼 魚生新鮮細細份作為下午茶份量剛剛好啊!
🥛Pink Romance 玫瑰牛奶伯爵茶 熱飲味道唔會太甜,奶泡綿密,暖笠笠好好飲!