2014-05-09
2074 瀏覽
想食日本野做晚餐,又唔想食壽司呀放題呢d,於是跟住呀q踏上1a巴士去到尖沙咀,一落車就到大戶屋門口。2100到步,店面好大,但入面都只係坐左4,5枱人。我地可能坐大卡位。岩岩shop完屏,有個位放低一袋二袋真係唔錯,又可以同呀q坐得舒服d。呢度好似日本咁有籃俾客人放袋起地下唔怕整污糟個袋,唔係坐卡位既客人都有用。其實一路上黎已經俾d鱈魚既圖吸引左,呀q本身都話食鱈魚,但次次食日本野都係食鱈魚,今次試下食“魚花”魚,咁就中左招啦,佢只係一條普通既魚,早知食番鱈魚啦。另一個飯叫左吉列雞扒配沾烏冬,烏冬有d硬,箍緊牙既我食得有d費力,吉列雞外脆內滑,非常juicy,唯配菜唔夠甜,美中不足。我地另外叫左牛脷,好林好好味,一句講哂,好正。黎呢度食野都貴架,我地就住點黎食都埋單360,唔知點解openrice話呢度係41-100。
我地另外叫左牛脷,好林好好味,一句講哂,好正。