朋友話尖沙咀新開左一間日式放題,我話日式放題有乜咁特別,我成日都食㗎啦,點知佢反問我一句,如果日式放題再加埋鐵板燒任食,又點睇呀?我不期然話,唔係掛?😂原來佢唔係講笑,呢間新開嘅「鉄人大盛」,三百零蚊,可以俾你任食放題刺身,仲要加埋鐵板燒任食,所以今晚落到去,已經非常旺場,你話香港人幾咁識食😬剛剛坐低,已經見過廚師手起刀落,炮製鐵板燒,火光熊熊,夠晒氣氛,即時口水流😋首先放題嘅攻略,就梗係食啲回本嘅刺身啦,先來一個round試一試佢嘅水準先,嘩!唔係講笑,好有水準,全部食材新鮮有水準,三文魚厚切,帶子鮮甜,牡丹蝦夠鮮夠大隻,其他食材不用多講,有圖有真相😍一邊嘆着咁靚嘅刺身,一邊睇住廚師精彩嘅表演,仲要用咁嘅價錢,真係有啲不敢相信🤗在order啲炸物同壽司🍣牛油果壽司清新又好味,花之戀又係我嘅至愛,好有水準👍🏻另外吉列炸蝦和炸廣島蠔,外脆內軟的炸蝦🍤裏面嘅蝦肉熱辣辣,炸廣島蠔,蠔味濃郁,其實放題呢一part咁高水準,未食鐵板燒,已經值回票價啦👍🏻鐵板燒我哋叫咗,蔥花和牛卷、鵝肝多士,睇住廚師親手為我地炮製,有得睇有得食,鵝肝入口即溶,甘香而不膩,蔥花和牛卷,裏面嘅蔥花吸收左和牛嘅肉香,呢
鐵板燒我哋叫咗,蔥花和牛卷、鵝肝多士,睇住廚師親手為我地炮製,有得睇有得食,鵝肝入口即溶,甘香而不膩,蔥花和牛卷,裏面嘅蔥花吸收左和牛嘅肉香,呢個配搭好Perfect,正呀,一般鐵板燒起碼過千元,呢度三百幾,仲要任食,真係冇得輸👍🏻👍🏻👍🏻
仲有燒羊架,鍾意食羊假嘅朋友就真係啱晒啦,我哋兩個人都起碼食咗六隻,啖啖肉,好有羊味,真係食得好盡情😋
扇貝和魚柳經過師傅精心嘅鐵板烹調,味道嘅層次更加提升不少,香脆鮮甜,不經不覺都唔知食咗幾多個round 😬
燒物,牛舌、鰻魚,又係值得推薦嘅食物,牛舌夠林夠入味,鰻魚加咗燒汁好惹味,肉質嫰滑,還有呢度嘅飲品應有盡有,亦都係任飲的,加埋名牌雪糕🍦,試問你點頂呀?
最大嘅問題係,下次你應該要提早訂位了!一定會火速上位大旺的餐廳🍴