2018-06-23
又係時候約下朋友聚會。一講起,發覺原來無同佢食過放題,聽人講大喜屋都幾好,所以就去試下呢間。預約左五點半,五點已經見有隊龍係度等,真係不得了。雖然好多人好多枱,密集得黎都好整齊,我同朋有兩人食都坐得好舒服。因為太肚餓喇,九秒九叫左啲野,上菜速度都好快。先叫左啲刺身,一般類別都有。食刺身要新鮮,如果唔係會無味,仲要留意有解凍問題,有時會未解晒。呢度刺身無上述問題,食落鮮甜有魚味,都唔會好似食冰咁。個蝦都好好味。識食蝦頭嘅記得要食埋個頭,蝦嘅鮮味仲係度。另外其他野食都好ok,壽司有誠意加創意,放得靚仔,有啲款出面舖頭無,初頭都驚試新野出事,食完又覺得幾有水準。仲有就係啲炸物、天婦羅等等。全部即叫即整,燒物嚟講,羊架同雞翼都好味。我自己就鍾意食個螺。食到最尾,差啲唔記得未食手卷。四款細細粒,試晒都唔會好飽。最重要係啲紫菜仲脆,咁先證明上菜速度有幾快。我㨂食店其中最重要考量就一定係有無酒飲啦。啤酒都係Hite嗰啲,不過我今次狂飲清酒,唔好以為放題就質素唔好,呢隻都入得下口咖。我叫左四五壺⋯⋯
個蝦都好好味。識食蝦頭嘅記得要食埋個頭,蝦嘅鮮味仲係度。