2013-12-31 1219 瀏覽
約了朋友在鰂魚涌食lunch.因為聖誕太過大魚大肉, 所以選了這主打健康的日式餐廳.中午12:15分已差不多滿座, 因人齊才可入座, 我在門口望下餐廳介紹和推介菜式. 看見’一日野菜咖喱配特式飯’好似好吸引... 但凍冰冰冇肉食好似唔暖身, 都係下次先!我地選了椰菜花軟煮牛肋咖喱飯和七小時煮豬軟骨飯. 後者跟野菜湯和salad.飲品選了日本茶和西柚橙汁.椰菜花軟煮牛肋咖喱飯 - 咖喱是日本甜咖喱, 不辣幾鍾意. 牛肋比較肥. 驚喜是有很多野菜! 切得大大足份量! 上咖喱前係有炒/燒過的, 可見一條條燒過的痕. 配上粟米蕃薯飯, 真係飽肚+健康! 朋友的豬軟骨飯也不錯, 很入味很腍.由於lunch time, 都幾多人等位, 未食完staff已俾張單我地. 初時唔知以為佢俾定我地先, 所以繼續食, 後來staff走過來話出面好多人等... (叫我地走)! OK 拉, 明你想做生意的, 不過都可以等我地食埋先gwa…Overall 食物係OK我會再來試其他菜式, 希望下次冇咁趕客!
30 分鐘 (堂食)