2020-11-14 59 瀏覽
去咗將軍澳康城探朋友,本來約咗一齊食飯,點知朋友唔舒服要去睇醫生,今晚要自己一個食飯,行下行下就去咗商場,都有唔少食店開咗,有間餐廳剛剛開業,細看之下,原來是The Point Kitchen ,之前去尖沙咀The Point 食過都唔錯,今晚就讓我試吓這間吧!香炸海鮮拼盤:即叫即做有炸魷魚、蝦、白飯魚、軟殼蟹。原隻軟殼蟹都好大隻,鮮嫩嘅蟹肉配上炸到金黃色可以食埋嘅軟外殻,香口無比 。炸魷魚圈和炸白飯魚香脆可口,炸蝦仁比較細少,但都爽口。點沙律醬更好味!煙三文魚刁草忌廉汁天使麵,煙三文魚有滑順絲柔的油花口感,帶著點煙燻的風味與鹹味,刁草忌廉汁又香又滑,配合彈牙的天使麵,令人食不停口!Mocha,此款Mocha,香甜的濃縮咖啡,質感如鮮忌廉般幼滑,帶您進入咖啡享受新境界。
香炸海鮮拼盤:即叫即做有炸魷魚、蝦、白飯魚、軟殼蟹。