2022-08-21 293 瀏覽
日本淮山配吞拿魚粒粒。好食同好開胃,淮生磨成醬。食落滑潺潺,好健康好fresh,個人認為送飯一流 ,食到完全控制不到最後一個人食晒。之後我哋仲叫咗幾舊壽司一齊食,其中叫咗一嚿比較少見的壽司會叫赤鯥。魚肉有彈性而且有魚肉厚實嘅質感。海膽好足料大大嚿,食落好新鮮而且一啲都唔腥。仲叫咗我最鍾意嘅左口魚油脂好豐富識落有魚香。店員推介下叫咗一款叫做香魚又叫西瓜魚的時令菜。綠色嘅醬汁係藻類造成的酸汁。食落唔會太酸仲好開胃。外皮燒到香香脆脆,而且魚肉好鮮嫩又嫩滑,食落重好清甜。一點腥味都沒有。店員仲話這魚係清澈的河流生活,所以是非常乾淨的。未食過的話分推薦可以一試。蕃茄牛肉稻庭烏冬用勁多新鮮蕃茄打成蕃茄醬,造成蕃茄烏冬,食落去唔會太酸反而有都係甜甜的 。稻庭烏冬夠爽彈。牛肉煮得剛剛好。

蕃茄牛肉稻庭烏冬