2018-10-23
好想去旅行但又無時間出走,唯有去下離島,所以今次就去左一直都未去過嘅愉景灣,喺東涌/欣澳搭DB字頭嘅巴士,大約3,4個字就到,估唔到咁方便😇到步後就悠悠閒閒hea左陣再去行沙灘,之後見肚餓就去搵食,最後見呢間餐廳咁特別係食愛爾蘭菜就決定一試🤗薄脆($14)食落真係名符其實又薄又脆,一開始以為點醬所以辣,後來發現係本身嘅辣,幸好係可接受嘅程度,仲食落更開胃果仁烤餅($35)食落甜甜地,餅皮厚薄度適中香脆水牛芝士條($98)外層炸得金黃色,相當脆,而裡面嘅芝士仲勁拉絲呀😍,目測20cm豬仔骨及特脆薯條($192)薯條份量勁多,上枱時仲係熱勒勒,真係特別脆😇,而豬仔骨同個醬都好match,都幾多肉,又嫩滑至於蝦係買一送一,然而揀左香料咖喱蝦($150)&馬德拉斯紅咖喱椰汁蝦($148)兩者相比,個人較愛後者,椰汁味重又唔算辣😌,當然前者都不俗,蝦都係同樣大隻同新鮮不可或缺嘅就係Coke($38),個人覺得價錢好貴,但喺酒吧都係呢啲價😂,習慣就好了🤭Btw飲管係不銹鋼,好環保♻️最後不得不說,店員服務好貼心,會自動喺適當嘅時候俾水同俾左3包濕紙巾🤗。另外,餐廳裡面9成係外藉人士,唔講以為自己去左
薄脆($14)
果仁烤餅($35)
食落甜甜地,餅皮厚薄度適中
香脆水牛芝士條($98)
豬仔骨及特脆薯條($192)
Btw飲管係不銹鋼,好環保♻️
最後不得不說,店員服務好貼心,會自動喺適當嘅時候俾水同俾左3包濕紙巾🤗。另外,餐廳裡面9成係外藉人士,唔講以為自己去左外國,真係好有旅行feel