2017-03-04 103 瀏覽
朋友聚餐首選,專人服侍,盡情吹水相約閨密傾計,友人建議蒸海鮮,事關清蒸感覺健康又能帯出海鮮原味,更重要係此店服務週到,全程有人到時到候服侍,唔洗自己睇時間,食物蒸好即端到碟上,我地飯來張口,可以盡情吹水減壓。揀咗A餐,$398加一,啱晒Budget,又有龍蝦,帶子,奄仔蟹,生蠔等等,掋過食Buffet,食得精D.ㄧ坐底侍應叫我地去自由挑選醬料,喜歡吃辣的我即狗衝過去,呢到有好多出面無的辣醬,例如湖南醬,四川醬,桂林醬,連泰式醬都有,可以試下地方風味。開爐喇!侍應先將米,豬骨,南瓜放在鍋的最底層,索盡各類海鲜的精華,呢個粥想唔鮮都幾難。第一道是鑽石蜆和花蛤皇, 隻隻肥美, 鮮名十足。此店好均真,唔開的蜆會之後補返比你,包無蝕底。龍蝦和奄仔膏多,肉質彈牙。元貝配矝貴的黑松露又幾夾。粉絲加上自己調製的辣醬汁,好冶味!美國蠔好肥仔,要用刀义品嚐。怪味豚肉, 個醬好特别,有D似咖喱汁,蒸豚肉ㄧD都唔嚡,時間啱啱好。食到菜更令我驚喜,此店竟然有冰菜此等貴價菜可供選擇,識揀梗係揀冰菜, 大媽我逛街市十幾年都好少見到佢的踪影,冰菜全身覆蓋一層冰珠,看起來晶瑩剔透,不流動也不融化,吃起來冰冰涼涼、此菜平
朋友聚餐首選,專人服侍,盡情吹水

龍蝦和奄仔膏多,肉質彈牙。

美國蠔好肥仔,要用刀义品嚐。

食到菜更令我驚喜,此店竟然有冰菜此等貴價菜可供選擇,識揀梗係揀冰菜, 大媽我逛街市十幾年都好少見到佢的踪影,冰菜全身覆蓋一層冰珠,看起來晶瑩剔透,不流動也不融化,吃起來冰冰涼涼、此菜平時生吃多, 但蒸咗後原來仍然脆嫩可口,再加埋此店的特製醬汁,真係值得一試。
最後的海鲜精華粥無令我地失望,劃上完美句號。

呢到食材生鮮,服務週到,我同友人食好野之餘又可暢談,地點又好,我地又多個老地方!