朋友升職加薪,請我來到casa pennington吃好東西,餐廳在酒店內,環境舒適闊落。早已聽聞呢度嘅生蠔新鮮兼抵食,適逢餐廳正在進行部分生蠔買一送一,可以選擇的亦有十多款之多,自然抵上加抵。兩個人點了半打,請了服務員為我們作出推介。服務員十分專業,先了解我們既喜好,最後挑了mermaid,arousa以及isabella,由淡至濃味,除咗arousa係西班牙之外,另外兩款都係來自法國。生蠔都係偏向海水味重,蠔身滑溜飽滿,非常creamy,特別是Isabella,蠔味久久都蕩漾在口腔內不散。計返每隻都係大概$3X,實在是大滿足!!!!原先大家仲想encore,但係要留肚食其他主菜,唯有下次先。簡簡單單點咗一個鴨肝意粉,點知好有驚喜,鴨肝切粒,撈埋雜菌煮,食落充滿油脂香,但又唔會覺得好滯或好溜。意粉都煮得剛剛好,爽口彈牙,每條都有好香濃嘅鴨肝香,十分出色。另外點咗羊架,羊架唔會好羶,肉質好嫩,輕易就可以切開。我特別喜歡配菜嘅煙肉薯仔,配搭特別又好味!整體食物水準不錯,服務員笑容可掬,服務細心,難怪當晚有唔少客人都來慶祝生日!在此也要謝謝好友請客!