2025-08-11
KOKORO 門口有個新海膽濃湯系列,完完全全被佢吸引左我入去食呢個~🤩揀左沾麵款~ ✨✨🍜海膽沾麵SEA URCHIN TSUKEMEN一黎到就已經被佢既海膽濃湯味道吸引左,湯汁極度鮮甜~因為呢到既海膽係用💯100%新鮮日本空運海膽,海膽好鮮甜﹐亦都想大讚呢到配上海量既飛魚子,那刻令到個湯汁再昇華,每一條麵要掛到汁同埋沾滿飛魚子,麵質好彈牙,口感好豐富🤤,大家記住早D到黎點呢個,因為係每日限量發售同售完即止~ ✨✨✨🍜明太子忌廉沾麵MENTAIKO CREAM MAZESOBA最愛既明太子令我有驚喜,原來沾麵都做得咁好效果,一共有三個食法,第一個食法係將🥚雞蛋拌勻,食到原汁原味既明太子,第二個食法就係加黑胡椒提升香味,第三個最特別係加陳年雪梨陳醋,酸酸地好開胃,但食到尾既醬汁一滴不漏,因為餐廳會提供一個迷你飯🍚,連D醬汁都唔會剩低~ 🍵抺茶拿鐵MATCHA LATTE☕️焙茶拿鐵HOJICHA LATTE 日本綠茶粉同加牛奶製成,口感順滑~焙茶同鮮奶既比例非常完美,有細緻既茶香味~ 呢到既沾麵非常有驚喜,同出面普通拉麵鋪對比,呢到享受到特別用心意對代味蕾層次既要求~
✨✨🍜海膽沾麵
SEA URCHIN TSUKEMEN
一黎到就已經被佢既海膽濃湯味道吸引左,
亦都想大讚呢到配上海量既飛魚子,那刻令到個湯汁再昇華,
每一條麵要掛到汁同埋沾滿飛魚子,麵質好彈牙,口感好豐富🤤,
大家記住早D到黎點呢個,因為係每日限量發售同售完即止~
✨✨✨🍜明太子忌廉沾麵
MENTAIKO CREAM MAZESOBA
第一個食法係將🥚雞蛋拌勻,食到原汁原味既明太子,
第二個食法就係加黑胡椒提升香味,
第三個最特別係加陳年雪梨陳醋,酸酸地好開胃,
🍵抺茶拿鐵
MATCHA LATTE
☕️焙茶拿鐵
HOJICHA LATTE
日本綠茶粉同加牛奶製成,口感順滑~
焙茶同鮮奶既比例非常完美,有細緻既茶香味~