2021-08-01 69 瀏覽
太耐無去旅行,所以朋友生日就一齊黎試依間日本浜燒😆餐廳裏面嘅裝修,好類似日本居酒屋嘅裝修,有少少去左日本旅行嘅感覺。每張檯都有擺左一個燒烤爐用黎做浜燒。我地揀左食京都套餐。首先前菜係食左河豚魚乾。燒得好香,唔腥,開胃一流👍🏻我同朋友都食唔停口😂拼盤有多款刺身,每款都好新鮮,正!之後店員就上左一盤準備燒嘅海鮮,包括北寄貝,帆立貝,鮑魚同埋甲羅燒。啲鮑魚上到嚟仲識郁,好新鮮!原本以為係比客人自己燒,原來店員會貼身幫客人燒埋,同埋調味,服務好貼心。北寄貝燒完之後睇落好好食,食落去調味啱啱好,北寄貝食落去好爽口,我仲要飲埋啲湯,係依個菜嘅精華!鮑魚都燒得好好,食落去都好爽口,好鮮味,但係食完北寄貝就有少少比下去。甲羅燒一道菜亦都做得好出色。本身我好怕食到腥嘅食物,但係呢道菜係完全冇腥味,反而有香口、濃郁嘅蟹膏,配埋個多士食,真係食到舔舔脷。最後依一個鰻魚茶漬飯都令我覺得好意外。上菜嘅時候覺得個飯平平無奇,食落去嘅時候,廚師用咗好多功夫去調味,超好味,讚👍🏻總括而言,呢一餐真係非常驚喜,好多菜式我哋都想再encore👍🏻
太耐無去旅行,所以朋友生日就一齊黎試依間日本浜燒😆

每張檯都有擺左一個燒烤爐用黎做浜燒。

河豚魚乾

拼盤有多款刺身,每款都好新鮮,正!

刺身拼盤

函館北寄貝