2006-05-20
有個好朋友回港渡假,我想搵間特別小小的餐廳同佢食。之前見大家對它的評價不錯,就打電話訂檯。門口可以泊車,所以揸車上去。一早有心理準備裝修不太好,但我又覺得沒大問題。當日booking好多,我同朋友坐Bar檯,可以同師傅傾吓計,我叫佢推介幾樣嘢食,又開枝白酒。先食海膽,非常新鮮,值得一試!我朋友一向唔食海膽,覺得一定腥,今次都話非常好食,差D食埋我嗰份!期間有自家制蕃茄魚湯加蒜蓉包送,沒加味精,味道不錯。之後到Seafood Platter,師傅同我哋講咗一輪,我哋開始逐樣試,我比較喜歡原汁原味,所以唔加任何醬汁,每樣都食得出好新鮮!我哋仲叫多半打蠔,可能我哋也不算得上食得多,但我朋友向來也不太喜歡食蠔,佢都食咗半打,哈哈!師傅問我朋友最喜歡食哪一款海鮮,我朋友答是Platter中的法國甜蜆,師傅即刻送咗幾隻俾我哋。好豐富的一餐,服務一流,下次一定再來。
好豐富的一餐,服務一流,下次一定再來。