2016-11-10
難得今日約左媽爸出街,當然要帶佢地去食好野啦!在千挑萬選之下就去左呢間,當時入座時就唔算好 full,不過環境就好乾淨整潔。我地見到有松葉蟹腳、珍寶帶子刺身、油甘魚刺身、拖羅壽司、黑松露和牛壽司、珍寶赤蝦刺身等,就毫不考慮就升級左!先去自助吧到拎飲品,飲品種類很多,任你選擇,梗有一款啱你!荔枝紅茶原來係道地的出品,紅茶中帶有荔枝味,不會太甜,不錯!松葉蟹腳。蟹腳肉新鮮清甜,就算係要自己慢慢拆肉都值得唷!珍寶帶子刺身、有頭甜蝦刺身。鮮味甜美三文魚刺身、油甘魚刺身。肥美,魚油味不俗拖羅壽司拖羅尚算肥美,入口溶化,雖然不能稱得上很頂級,但有拖羅食的放題不多,質量算不錯了!火炙胡麻三文魚壽司半熟的三文魚配上醬汁絶對冇得輸!白之花。紅之花。橙之花呢幾款的壽司新鮮配搭,壽司師傅少些心思都唔得,用料新鮮,味道配合得很好!黑松露和牛壽司和牛肉質嫩滑有肉汁,配上少許黑松露醬,令味道更上一層!吉列炸蠔。吉列皮脆不會太厚,炸蠔也不會太乾身炸芝士年糕。需要即食,皮脆內裡軟糯,滋味!日本蕃薯仔。軟糯的蕃薯仔,永遠是我的至愛!鹽燒虎蝦。虎蝦肉質爽嫩,彈牙焦糖菠蘿菠蘿作飯後甜品是不錯的選擇,唯獨焦糖可以放少一點會更
先去自助吧到拎飲品,飲品種類很多,任你選擇,梗有一款啱你!
原來係道地的出品,紅茶中帶有荔枝味,不會太甜,不錯!
珍寶帶子刺身、有頭甜蝦刺身。鮮味甜美
三文魚刺身、油甘魚刺身。肥美,魚油味不俗
半熟的三文魚配上醬汁絶對冇得輸!
和牛肉質嫩滑有肉汁,配上少許黑松露醬,令味道更上一層!
炸芝士年糕。需要即食,皮脆內裡軟糯,滋味!
鹽燒虎蝦。虎蝦肉質爽嫩,彈牙
菠蘿作飯後甜品是不錯的選擇,唯獨焦糖可以放少一點會更好!