2024-05-05
相信好多人放假都會去Cafe坐吓chill吓🎐,甚至乎放lunch又就腳嘅話,都會去食㖭😆!今次我哋就去咗一間荔枝角新開嘅台式文青風格Cafe☕️,無論係裝修同埋餐具都好靚,fancy得嚟啱晒打卡📸!而且呢度店員服務都好好🥰,真係有種台灣忙裏偷閑小旅行嘅感覺。.🦐香蒜白酒虎蝦意粉($116)調味夠晒香口,蒜香味超濃郁🧄,一上菜已經好吸引!虎蝦份量幾多😍,而且剝埋殼,好貼心。食住用香草煎香咗嘅蝦肉🌿,配埋香口嘅意粉,好好味😋。.🪻蝶豆花熱情果梳打漸變色嘅做得好靚💕,蝶豆花嘅天然藍色,配埋百香果糖漿喺底部嘅橙黃色,加上小木盤嘅襯托🪵,好有儀式感。仲可以自己倒青檸汁落去㖭🍋!.🍱松茸味噌三文魚春之定食($148)定食木盤裏面,每一隻陶瓷碟仔都好日系🎌。三文魚扒煎得夠香口,配埋飯嘅飯素,味道更加香👅。而且仲有日系松茸、麻醬豆腐、烏梅茄子等等嘅小菜♨️,好豐富。配埋餐飲凍岩茶🍵,真係好有feel。
🦐香蒜白酒虎蝦意粉($116)
🪻蝶豆花熱情果梳打
🍱松茸味噌三文魚春之定食($148)