2016-03-10
個fd話上次揸車經過黑布街 見到開左間新野食fusion菜所以今日收工決定一齊去試下!入到去d裝修都幾有特式 放左d特别既擺設。Menu都幾有個性。順帶一提上菜速度都幾快!前菜我地揀左煙三文魚凱撒沙律!侍應哥哥一送上黎 我就覺得好得意!好似一個盆景咁 將煙三文魚切到一朵花咁放係樽入面!侍應哥哥仲話要等一分鐘先開蓋。等左一分鐘之後開蓋既時候有d煙冒出黎 原來係蘋果木既煙 變成真真正正既煙熏三文魚!!味道就更係好食啦!d菜好新鮮真係索索聲架 d醬汁仲好充足添!之後仲有點左冬陰公湯。待應哥哥好有禮貌拎左個紅色煲仔黎 下面仲有火一路熱住個湯!煲仔細細估唔到好足料!!有2隻大蝦 我同個fd都哇左聲!最得意係佢竟然放左幾舊油炸鬼落去 油炸鬼索晒d湯一咬落去B番晒d湯係口真係好正!!食到底仲有草菇同牛丸!真係夠足料!!我地仲點左帆立貝墨魚汁意粉!呢個份量都唔少~帶子好鮮甜丫!同個墨魚汁意粉好夾!d意粉軟硬適中 唔太林亦唔太硬 岩晒我口味!!而飲品方面我就飲左“紅” ! “紅” 係一杯鮮榨果汁!入面既材料有蘋果 士多啤梨 桃 橙 紅菜頭! 材料好豐富 而且真係好好飲 唔會好甜 仲食到小小果肉!總括黎講
入到去d裝修都幾有特式 放左d特别既擺設。
Menu都幾有個性。順帶一提上菜速度都幾快!
前菜我地揀左煙三文魚凱撒沙律!
侍應哥哥一送上黎 我就覺得好得意!
好似一個盆景咁 將煙三文魚切到一朵花咁放係樽入面!
侍應哥哥仲話要等一分鐘先開蓋。
之後仲有點左冬陰公湯。
我地仲點左帆立貝墨魚汁意粉!
呢個份量都唔少~帶子好鮮甜丫!
而飲品方面我就飲左“紅” !
總括黎講 呢間lab66 d食物同飲品真係幾驚喜!質素亦都唔錯!已經打算下次再黎食埋其他款式!