2023-03-22 28 瀏覽
旺角總有食唔完既餐廳,今日又捉左友人陪我試新野🤭早排路過見到有間新開既日式餐廳,門面簡潔清雅,一早book定,Dinner準時用餐😉我地都揀左御巧set,前菜、刺身6款、手握壽司7件、手卷1件、味噌湯、甜品前菜胡麻豆腐|柚子蜜車厘茄|汁煮鴨胸三文魚籽同蟹肉既咸鮮味,配搭嫩滑既胡麻豆腐一齊食,味道更豐富;鴨胸味道香濃獨特,無羶味,細嚼後口腔留有肉既餘香,食得出好有心思刺身鮫鰈魚:偏淡味,肉質較軟油甘魚:油脂豐富,入口滑溜肥美螢光魷魚:魷魚味突出,味道香濃鰆魚:屬時令魚,火炙入口更香,口感軟嫩牡丹蝦:大大隻,味道鮮甜,蝦頭鮮味多膏竹鹽帆立貝:咸咸地既竹鹽帶出帆立貝本身既鮮味,肉質水嫩壽司深海池魚:口感柔嫩,肉質有彈性略帶膠質口感,魚味濃郁😋金木鯛,火炙後,魚皮滲出油脂,厚切食落有質感北寄貝:非常新鮮爽口,味道鮮甜鯖魚:肥美,魚肉爽彈,味道馥郁池魚:魚味偏濃,有少少辛辣薑蓉平衡返魚味大拖:雪花分佈均勻,火炙逼出油脂,食落更肥美香口,入口即融北海道海膽:勁多海膽😍好有誠意,口感creamy,味道鮮甜吞拿魚蓉手卷:紫菜脆卜卜,魚肉份量十足,口感香濃棉滑,加埋預設豉油調味,啖啖滿足又鮮味江戶前玉子

前菜
胡麻豆腐|柚子蜜車厘茄|汁煮鴨胸

刺身
鮫鰈魚:偏淡味,肉質較軟

油甘魚:油脂豐富,入口滑溜肥美

螢光魷魚:魷魚味突出,味道香濃

鰆魚:屬時令魚,火炙入口更香,口感軟嫩

牡丹蝦:大大隻,味道鮮甜,蝦頭鮮味多膏

竹鹽帆立貝:咸咸地既竹鹽帶出帆立貝本身既鮮味,肉質水嫩

壽司
深海池魚:口感柔嫩,肉質有彈性略帶膠質口感,魚味濃郁😋

金木鯛,火炙後,魚皮滲出油脂,厚切食落有質感

北寄貝:非常新鮮爽口,味道鮮甜

鯖魚:肥美,魚肉爽彈,味道馥郁

池魚:魚味偏濃,有少少辛辣薑蓉平衡返魚味

大拖:雪花分佈均勻,火炙逼出油脂,食落更肥美香口,入口即融

北海道海膽:勁多海膽😍好有誠意,口感creamy,味道鮮甜

江戶前玉子燒
外形似cheese cake,味道有少少似蛋糕,口感介乎蛋糕與炒蛋之間既硬度,幾特別,味道唔錯

三文魚雜菜湯
用三文魚、麵豉、京蔥、蘿蔔、卷心菜等多種蔬菜煮成湯,味道清新自然,有蔬菜嘅清甜味,又食到啖啖三文魚肉,營養豐富

紅豆抹茶豆腐
淡淡抹茶味配搭軟滑豆腐,食落幾Fresh,加埋紅豆本身既味道,甜味適中自然,係一款唔錯既健康日式甜品

整體刺身壽司都新鮮肥美,師傳幾細心,留意到我唔食京蔥,會照顧客人口味👍🏻客服態度值得一讚