2019-06-04 108 瀏覽
今日嚟到淘大呢一間新開嘅西餐廳首先店員畀咗嘢食menu同埋drink menu我哋睇,有超級多種嘅手工啤我哋揀咗其中一種叫palm,麥味重而且甜度同酸度都幾balanced嘅appetizer我哋揀咗好似係主打嘅牛油果帶子沙律帶子煎得好靚,係北海道刺身級帶子,兩面煎香,鎖住肉汁,而且食落好彈牙有鮮味沙律菜都用咗特別嘅沙律醬覆蓋住,加上牛油果,食落清新唔會膩佢呢度有好多串燒,我哋揀咗唔係好常見嘅紐倫堡腸,仲有推介嘅牛舌心紐倫堡腸燒得外皮脹氣,而且調味香濃牛舌芯真係好粉嫩,食落軟嫩又不失彈牙,燒得啱啱好,十分值得推介主菜方面我哋叫咗兩個一個係煎seabass配意大利雲吞煮意大利雲吞嗰個sauce好香濃,食落好似有陣牛肝菌同埋黑松露嘅味道,而且入面嘅綠色可能係青醬海鱸魚香口,魚肉雪白新鮮因為我同朋友都好喜歡食海鮮,所以我哋叫咗個炸魚burger個漢堡係king size唔再講,入面嘅料每一層都疊得好高,又有濃厚醬汁,巨型嘅炸魚,番茄同埋生菜,一啖真係食唔曬薯條炸得香脆,味道濃郁,係好吸引人哋食唔停嗰種切開舊魚柳就見到薄薄嘅炸粉包住雪白厚身嘅魚肉,仲有好多牛油果夾咗喺中間,真係豐富
今日嚟到淘大呢一間新開嘅西餐廳

appetizer我哋揀咗好似係主打嘅牛油果帶子沙律

沙律菜都用咗特別嘅沙律醬覆蓋住,加上牛油果,食落清新唔會膩

紐倫堡腸燒得外皮脹氣,而且調味香濃

主菜方面我哋叫咗兩個一個係煎seabass配意大利雲吞

海鱸魚香口,魚肉雪白新鮮

因為我同朋友都好喜歡食海鮮,所以我哋叫咗個炸魚burger

薯條炸得香脆,味道濃郁,係好吸引人哋食唔停嗰種