2020-09-10
其實一直都好想試吓飲nuttea,因為之前有朋友同我講好好味同埋佢哋會特登去舖頭度試。今日同朋友行過MegaBox附近發現新開左一間nuttea,雖然有啲貴,但係其實真係好飲。 舖頭有提供插座比食客充電同埋一張小枱俾人飲嘢餐單 呢間野最出名嘅係伯爵茶朱古力堅果奶蓋,聽講每日限定一日淨係會買100杯賣完即止。我叫咗一杯半糖少冰既。 杯嘢飲嚟到冇諗過奶蓋嘅部份居然有咁多(大概係四比一嘅比例左右)。舖頭有提供好得意嘅「小鏟仔」,比客人係「鏟」奶蓋,平時用飲筒飲有好多痴咗係杯邊嘅位置就曬咗,但用小鏟子就可以鏟起奶蓋飲。 伯爵茶清清,輕輕,堅果奶蓋濃濃,綿綿。 厚厚既奶蓋,配清清香香既伯爵茶真好飲。飲用方法: 先用小鏟子掘走小小奶蓋,再45 度傾斜飲用, 最後可以將茶同奶蓋拌勻,咁就可以飲到唔同層次嘅奶蓋同茶題外話,好鍾意舖頭嗰句「堅持做對的事」。隨着環境嘅轉變,好多嘢都會扭曲我哋對做人處事嘅態度。但係有幾多人能夠堅守自己嘅初衷堅持自己覺得做得對嘅事呢? 但好肯定嘅係堅持信念嘅人佢哋最終一定可以成功。
舖頭有提供插座比食客充電同埋一張小枱俾人飲嘢
餐單