2010-04-10
經過見到呢間舖頭新開張, 有花牌有剪綵.我就急不及待返屋企搵埋daddy黎一試~~呢間好似快餐形式, 要買票先, cashier小姐新黎, 好緊張, 放鬆d啦, 年青人...仲有位樓面既小姐廚房有兩個靚仔廚師打關 見到有個大鐵板, 不過好似炒緊洋蔥而已.dad揀左招牌吉列豬扒咖喱飯, 加美蓮達+雜菜沙津 ($27+6)吉列豬扒冇因為咖喱汁而變軟, good~~ 豬扒味道不錯, 果然係招牌雜菜沙津, 好細盤, 普通生菜, 唔值加$6囉我本來想試下炸蝦既下午茶餐, 但佢地話已經冇哂炸蝦搵有試下芝士蛋包咖喱飯+汽水($24)個menu寫加汽水要加4蚊, 再加沙津就$6, 但唔知係咪新開張, 我加汽水都冇加我錢, 張飛寫明免費~~因為佢話個蛋包海鮮咖喱飯既海鮮只係蜆肉, 蝦仔, 呢d, 本人覺得唔多吸引.黎到好大盤, 蛋包飯, 並不是真係包飯, 只係蓋飯...裡面仲要係白飯, 可能因為有咖喱汁啦... 因為其他餐廳既蛋包飯用既通常係有料有汁既飯. 飯好多, 一過因為得咖喱, 齋左d~~炸蝦咁受歡迎, 下次再試下先~~
我就急不及待返屋企搵埋daddy黎一試~~
仲有位樓面既小姐
廚房有兩個靚仔廚師打關
見到有個大鐵板, 不過好似炒緊洋蔥而已.
雜菜沙津, 好細盤, 普通生菜, 唔值加$6囉
我本來想試下炸蝦既下午茶餐, 但佢地話已經冇哂炸蝦
搵有試下芝士蛋包咖喱飯+汽水($24)
炸蝦咁受歡迎, 下次再試下先~~