2023-10-28
終於都放假啦🙈,辛苦左成個星期,真係好想去放鬆下😆,突然間我同細妹都好想食串燒🍡,比我地見到太子新開一間串燒店叫串街,見餐廳名咁有趣,就諗住去試下🤣 餐廳裝修偏型格工業風🤩,雖然餐廳位置不多,但枱與枱之間有足夠空間,坐得舒服自在🥰 - 食肉獸串燒併盤☺️ $200✨建議大家可以先叫呢個併盤,因為一次過可以食曬14款肉類串燒🍡,以併盤內所有串燒都唔會重複,試過鐘意食仲可以之後encore果款串燒😋 🔸 雞睥肉︰雞肉嫩滑多汁🔸 雞中翼︰雞皮燒得香脆惹味🔸 雞腎︰爽脆不韌,口感不錯🔸 雞軟骨︰香脆有咬口🔸 牛助粒串︰有肉汁,香脆爽口🔸 牛舌︰外脆內軟🔸 金菇肥牛卷︰油脂香肥牛包著爽口金菇,好滋味🔸 安格斯牛柳粒︰軟嫩多汁🔸 豬五花︰油脂感重但不油膩🔸 羊肉串︰香而不羶,有肉汁🔸 牛丸︰爽口彈牙🔸 墨丸︰表面有蜜糖調味,不錯🔸 芝士腸︰表面有蜜糖調味,會爆汁🔸 台灣腸︰油脂香味重,會爆汁 - 原條燒茄子🍆 $38每次去食串燒都必叫燒茄子,茄子燒到軟淋多汁,以大量蒜蓉🧄辣椒🌶️調味,好惹味😍呢間串燒店既串燒種類多元化☺️,肉類、蔬菜、海鮮都一應俱全🙌🏻,仲驚餓的話,
- 食肉獸串燒併盤☺️ $200
🔸 雞睥肉︰雞肉嫩滑多汁
🔸 雞中翼︰雞皮燒得香脆惹味
🔸 雞腎︰爽脆不韌,口感不錯
🔸 雞軟骨︰香脆有咬口
🔸 牛助粒串︰有肉汁,香脆爽口
🔸 牛舌︰外脆內軟
🔸 金菇肥牛卷︰油脂香肥牛包著爽口金菇,好滋味
🔸 安格斯牛柳粒︰軟嫩多汁
🔸 豬五花︰油脂感重但不油膩
🔸 羊肉串︰香而不羶,有肉汁
🔸 牛丸︰爽口彈牙
🔸 墨丸︰表面有蜜糖調味,不錯
🔸 芝士腸︰表面有蜜糖調味,會爆汁
🔸 台灣腸︰油脂香味重,會爆汁
- 原條燒茄子🍆 $38
呢間串燒店既串燒種類多元化☺️,肉類、蔬菜、海鮮都一應俱全🙌🏻,仲驚餓的話,仲可以叫埋麵食🍜、小食,以呢個價錢來講,絕對係性價比極高既宵夜好地方👍🏻
📍 串街 - 太子
太子西洋菜北街163號地舖