2021-09-22
位於中港城平台嘅春禧堂於9月18日開幕啦!為食嘅我一於去試吓味道先哩度環境簡潔、座位算幾闊落窗邊仲有卡位 可以望到日落☀️睇一睇餐牌 選擇都唔少好多款台式小食都好吸引價錢都相宜 而且仲有午餐、晚餐提供tim !.🔸 台式蚵仔酥👍🏻有唔少炸蚵仔同豆腐,蚵仔都飽滿,豆腐好嫩滑,仲有啲九層塔,好香酥惹味。.🔸秋分鮮雞鍋(一人鍋)有牛肉鍋同雞鍋,我哋揀咗後者,湯底好清甜,感覺冇味精。鍋內有鮮雞件、蟲草花、金菇、豆腐、菜、餃子、蘿白,分量十足,味道幾養生。.🔸紅燒腱心牛肉麵湯底好香好濃、麵質好彈牙、有咬牙,吸哂啲湯汁食好正,又唔會變到好淋。紅燒牛肉ok,牛根軟淋,唔錯。.🔸芝士奶蓋火龍果茶🔸藍柑梳打兩款好夏日嘅飲品。火龍果清新配香滑奶蓋,幾夾、唔會膩。藍柑梳打,甜甜地幾解渴。.🔸鮮果黑糖仙草👍🏻有仙氣嘅甜品,因為碗底放左乾冰呀,出煙效果幾岩打卡。食落去有好香嘅黑糖味,又唔會太甜,沙冰、仙草、水果夾埋一齊食,好味!
為食嘅我一於去試吓味道先
哩度環境簡潔、座位算幾闊落
窗邊仲有卡位 可以望到日落☀️
睇一睇餐牌 選擇都唔少
好多款台式小食都好吸引
價錢都相宜 而且仲有午餐、晚餐提供tim !
🔸 台式蚵仔酥👍🏻
🔸秋分鮮雞鍋(一人鍋)
🔸紅燒腱心牛肉麵
🔸芝士奶蓋火龍果茶