2020-09-19
❀ Fat Chad’s #西環 ❀❗️新開人龍美式三文治漢堡店 超大份極邪惡好好味❗️——————————————————今日新開張但已經吸引咗唔少人嘅美式三文治漢堡店Fat Chad’s果然名不虛傳,款款都超巨型,十分滋味滿足😆佢哋嘅三文治並非普通白麵包或者漢堡包,而係有rye sourdough/ flat bread/bagel,更加香口美味👍🏻而且餡料亦唔係普通嘅漢堡扒,反而係創新地有tikka masala, lamb shoulder, shrimp等等,當然都唔少得經典醃牛肉Reuben✨再加上大量美味醬汁同埋醃製蔬菜,真係流晒口水。.餐廳唔大,得約四個位,主要係grab and go🚶🏻♂️裝修風格有美式快餐店感覺,店員亦非常friendly,會同客人傾吓計。最正係三文治真係超級大份,男仔都一定食唔晒,我甚至分咗四餐嚟食(⌒▽⌒)。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Reuben🐮$135經典美式醃牛肉Reuben,再加塊帶有少許油脂嘅牛腩片!配上自家製嘅醃酸菜、超級拉絲嘅煙燻mozzarella、 Russian dressing,惹味到極點😋!最正係佢哋塊面包係malted rye s
❗️新開人龍美式三文治漢堡店 超大份極邪惡好好味❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ Reuben🐮$135
經典美式醃牛肉Reuben,再加塊帶有少許油脂嘅牛腩片!
最正係佢哋塊面包係malted rye sourdough,你香港好多咖啡店嘅sourdough出色!酸味重得來好咬,邊位烘到脆脆地,而且邪惡地索晒牛油同埋芝士,滋味無比🥰。
(個人認為呢間大份又好食過morty’s!!!)
味道: 4.5/5 性價比: 4.4/5
Reuben
☞ Poulet tikka masala🐔$120
非常特別嘅款式!patty夾雜雞胸肉、雞脾肉、雞肝一齊製成,有多種唔同嘅口感😚!
用上印度香料、配上醃瓜、青木瓜,成個味道更加豐富。
同樣地超鍾意佢個包,今次係咗beer naan flatbread,表面烘到微脆,內裏居然有少許彈性,因為用上啤酒製作,所以再散發住少少酸味,同埋印度香料非常之夾,超級推薦🤤!
味道: 4.7/5 性價比: 4.5/5
Poulet tikka masala
整體來講,呢間嘅美式三文治真係超級好食,而家都非常念念不忘😭雖然要百零蚊一個好似有啲貴,但係份量真係好大好大,我覺得就算男仔都可以分兩餐食,值得再三回頭✨!