2022-06-15
元朗新開左一間食串燒既餐廳,今晚就約咗朋友嚟呢度飲野傾偈。餐牌好多選擇,肉類菜類海鮮都有,真係多到唔知叫咩好,樣樣都想食呀。野食係即叫即燒,所以都要等一陣先有得食,但咁樣先至夠新鮮。KIRIN 原味 & 黑加侖子:生啤我就不嬲中意飲,呢到有黑加侖子味都幾特別,見佢仲有桂花味,下次再黎一定要試下。炭燒牛扒:牛扒係半熟,燒得好幼嫩,一食就知係靚牛。茄子燒: 原條茄子咁燒,加埋多蒜蓉同埋蔥,香口多汁又好食。安格斯牛肉蘆筍串:牛肉包住蘆筍,牛肉燒得剛剛好。芝士黑松露大啡菇:好香黑松露味,配埋芝士味道一流,叫咗BB辣,少少辣味令啡菇更惹味,香蒜燒鮮鮑魚:蒜蓉夠多令到鮑魚好香口。咖喱魷魚串:魷魚有少少靭,好有口感。香蒜芝士燒大虎蝦:隻蝦好大隻,芝士落足料,配埋蒜蓉真係啖蒜啖都咁好食。鹽燒多春魚:一份有4條,燒得香脆可口。餐廳入面有大大個mon播住球賽,門口仲有好多露天位,夜晚約埋三五知己黎呢到食野飲野真係夠曬relax!
炭燒牛扒:牛扒係半熟,燒得好幼嫩,一食就知係靚牛。
茄子燒: 原條茄子咁燒,加埋多蒜蓉同埋蔥,香口多汁又好食。
安格斯牛肉蘆筍串:牛肉包住蘆筍,牛肉燒得剛剛好。
香蒜燒鮮鮑魚:蒜蓉夠多令到鮑魚好香口。
咖喱魷魚串:魷魚有少少靭,好有口感。
鹽燒多春魚:一份有4條,燒得香脆可口。