2025-02-26
難得和同事過一個悠閒的下午,我們選擇了位於新都會廣場的半露天Cafe。這間Cafe以它的pancake聞名,令我們充滿期待。結果,整個用餐體驗都非常滿意,食物質素高,環境舒適,絕對是一個適合放鬆的好地方。 1. 芝士墨西哥薄餅 一上枱就已經聞到濃郁嘅芝士香氣,薄餅烤得非常香脆,咬落去「咔嚓」一聲,口感一流。2. 牛肉Taco 份量非常足料,一件裡面至少有六條肉,牛肉煮得軟嫩多汁,搭配新鮮的生菜同醬汁,一口咬落去,口感豐富又滿足。3. 蕃茄肉醬闊條麵 這道闊條麵絕對係驚喜之作!蕃茄肉醬用新鮮蕃茄製成,酸甜適中,每一口都吃到濃郁的蕃茄香氣。4. 招牌Pancake 來到重頭戲 pancake!我們叫了最出名的三款口味:抹茶、Tiramisu和原味。每一款都令人驚艷,pancake本身非常鬆軟,入口即化,忌廉的口感輕盈順滑,抹茶味帶有淡淡嘅茶香,Tiramisu味則有濃郁嘅咖啡同可可香氣,而原味就最純粹,食到pancake本身嘅香甜。博主親食價: 人均$178
博主親食價: 人均$178