2024-02-26 137 瀏覽
今日係新蒲崗跳完舞好肚餓, 上網搵下有咩咖啡店可以坐底食野hea吓, 搵到呢間新開無幾耐的樓上咖啡店, 由地鐵鑽石山站 A2 出口, 大約步行7分鐘就到, 好方便易搵!呢到係買完食物和野飲就到佢隔離的共用空間進食, 地方都幾寬敞, 坐位舒適, 裝修好有cyber feel和時代感, 感覺relax~呢到既熱食食物和飲品, 都係即叫即整, 所以要俾啲耐性等候呀~ 我就揀左:*辣蕃茄雜菜鴨胸肉意粉 - $55這碟意粉的粉量都幾多, 微辣帶點蕃茄的小酸, 意粉硬度適中和掛汁, 仲有冬菇雜菜, 鴨胸肉腍唔會”鞋”, 好味, 呢個價錢出面好難食到咁足材料的意粉, 性價比高,推介~*海鹽榛果牛奶咖啡 - $35海鹽榛果味幾出, 唔會蓋過香濃的咖啡, 飲落香滑濃郁~*甜品 ~ 芝士蛋糕 - $30呢個芝士蛋糕質感係屬於厚身個種, 味道厚實具層次, 芝士味香濃, 好食, 我喜歡~總括黎講係一間性價比高的咖啡店, 係呢度附近住或返工人士又多左間咖啡店可以食野飲野啦~~

我就揀左:

*辣蕃茄雜菜鴨胸肉意粉 - $55

辣蕃茄雜菜鴨胸肉意粉

*海鹽榛果牛奶咖啡 - $35

海鹽榛果味幾出, 唔會蓋過香濃的咖啡, 飲落香滑濃郁~

*甜品 ~ 芝士蛋糕 - $30

2024-02-24